Recept Aziatische tofu, gemarineerd in ketjap en kerrie
Tofu marineren blijft een dingetje. Al snel eindigt het in een smakeloze, sponzige substantie. Nog geen flauw idee hoe je tofu het beste kunt bereiden? Ontdek dan hier hoe je het beste tofu kunt marineren en bereiden. Ook ik was geen grote tofu-fan, maar gaandeweg leer je echt manieren die goed werken. En met de juiste marinades zet je binnen no-time een smaakvolle tofu op tafel ;-) Zo ook met deze lekkere tofu marinade van ketjap en sambal. Volg de stappen en ik garandeer je dat ook jij een fijne tofu-ervaring zult hebben.
Dus ben je op zoek naar een lekkere marinade voor tofu? Probeer dan eens deze tofu gemarineerd in ketjap, sambal en kerrie! De tofu absorbeert de marinade perfect, wat hem super smaakvol maakt.
Waarom zou je dit recept proberen?
Het is super simpel! De marinade is binnen enkele minuten klaar en de tofu hoe je maar heel kort te bakken. Plus, dit gerecht is 100 % plantaardig, waardoor het ideaal is voor zowel veganisten als vegetariërs. Daarbij is het niet alleen superlekker, de combinatie van ketjap, sambal en kerrie geeft deze tofu een heerlijke pittige smaak die je maaltijd verrijkt. En het beste van alles - tofu is een uitstekende plantaardige bron van eiwitten en calcium. Dat maakt dit gerecht niet alleen heel lekker, maar ook nog eens voedzaam en een goede manier om als vegan sporter aan jouw eiwitten te komen.
Ingrediënten voor gemarineerde tofu
- 1 blok (firm) tofu
- 2 el ketjap
- 1 tl gember
- 1 tl kerriekruiden
- 2 el sojasaus
- evt. 1 tl sambal
Bereidingswijze
- Laat een blok tofu uitlekken volgens de stappen. Snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade. Voeg evt. wat water toe als het erg dik is.
- Voeg hieraan de blokjes tofu toe en meng goed door elkaar.
- Verhit olie in een koekenpan. Doe de gemarineerde tofublokjes in de pan en bak totdat ze rondom bruin zijn. Kijk uit, want dit kan erg spetteren!
Tip: Lekker om als plantaardige eiwitbron te eten bij de curry madras.