Banana bread & overnight oats, de beste combi ever
Als je mij kent, weet je dat overnight oats echt mijn lievelings ontbijtje is. Het is namelijk supermakkelijk, snel klaar, gezond, vegan én je kunt het de avond van tevoren al maken. Al is dat soms nog een dingetje, aangezien ik er vaak pas om 22.00 mee start Maaaar, extra bijkomend voordeel voor als je de deur uit moet 's ochtends: je kunt de overnight oats genmakkelijk meenemen als je snel de deur uit moet! Lepeltje in je tas en gaan. Wie wilt dat nou niet?
Overnight oats met bananenbrood smaakje: de beste combi ever.
Overnight oats is in de basis een mix van havermout, een vloeistof zoals plantaardige yoghurt of melk, aangevuld met bijvoorbeeld: chiazaden, lijnzaad, fruit of andere toppings. In deze variant gebruiken we de smaken van een bananenbrood, namelijk banaan (duh) en kaneel én we toppen 'm af met pindakaas.
Ingrediënten voor jouw bananabread overnight oats
- 200 gram plantaardige yoghurt of melk
- 50 gram havermout
- 100 ml water (als je ipv yoghurt melk gebruikt is dit niet nodig)
- 1 el chiazaden
- een aantal druppels zoetstof (ik gebruik zelf de vanilla flavor shot van my protein)
Toppings: Pindakaas, pecannootjes en plakjes banaan
Recept voor 1 ontbijtje
- Prak een halve banaan en meng die met de plantaardige yoghurt (of melk), havermout, chiazaden en zoetstof in een bakje en meng deze door elkaar.
- Zet het bakje – met deksel – in de koelkast.
- Roer de volgende ochtend goed door en top 'm af met de toppings. Genieten!
Nog wat extra tips voor dit perfecte plantaardige ontbijtje
- Vergeet niet dit ontbijtje de avond van tevoren alvast te maken en in de koelkast te zetten.
- Maak het eens voor een aantal dagen vooruit (2-3 dagen). Superhandig als mealprep dus!
- Doe het ontbijt in een afsluitbaar potje of tupperware bakje, zodat het afgedekt kan worden in de koelkast.