Recept voor heerlijke pittige pompoensoep met Thaise twist
Sinds ik pompoen heb ontdekt, verwerk ik het het liefst in alles. Pompoen kan zowel zoet als hartig gegeten worden en I love it! Natuurlijk kan een recept voor een heerlijke pittige pompoensoep dan ook niet achterblijven. Voor ik een aantal jaren geleden op reis naar Azië vertrok kon ik nog geen druppel sambal verdragen, maar inmiddels ben ik echt een spicy food lover. Vooral de Thaise keuken heeft écht mijn hart gestolen. En omdat we nu natuurlijk niet naar Thailand kunnen haal ik de Thaise keuken daarom gewoon lekker naar ons toe.
Mocht je zelf niet echt van pittige pompoensoep houden, kies dan een currypasta die minder pittig is of kruid de soep met kerriekruiden en wat gember. En last but not least: deze soep is echt supermakkelijk en snel te maken. Je hoeft hier echt geen topkok voor te zijn. Iedereen kan dit maken, echt waar! Waar wacht je nog op?
Ingrediënten voor een grote pan soep
- 800 gr pompoen
- 1 grote witte ui, gesnipperd
- 1 a 1,5 liter (gekookt) water
- 1 el gele currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 1 groentebouillonblokje
Recept Pittige Pompoensoep
- Snipper de ui en verhit 2 el olijfolie in een grote pan. Fruit hierin de ui op middelhoog vuur.
- Als de ui glazig begint te worden, voeg je de currypasta toe en roer je alles goed door.
- Daarna doe je de pompoen in de pan en bak je die ook nog even kort mee.
- Schenk 1 liter gekookt water bij de pompoen en voeg het bouillonblokje toe. Roer goed door.
- Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan, zet het vuur lager en kook de pompoen 20 minuten.
- Na 20 minuten haal je de pan van het vuur en laat je de soep wat afkoelen (om verbranden te voorkomen).
- Pureer de soep en roer er 200 ml kokosmelk doorheen. Proef of de soep op smaak is en voeg evt nog zout en/of peper toe naar smaak!
Schep de soep in grote kommen en doop lekker met een broodje! Jammie 🙂
Tip: Garneer de soep eens met wat gebakken uitjes!