De lekkerste rode bietensalade met linzen

Op zoek naar een gezonde, voedzame en simpele maaltijdsalade? Deze veganistische rode bietensalade is precies wat je zoekt! Vol smaak, textuur en gezonde ingrediënten, is deze salade de ideale maaltijd voor de lunch of diner.

Rode bieten staan bekend om hun mooie kleur en voedingswaarde, en deze salade zit er vol mee. Gecombineerd met knapperige komkommer, eiwitrijke linzen en pittige bosuitjes, is deze salade heerlijk en voedzaam. Ook is de maaltijdsalade 100% plantaardig, waardoor het perfect past binnen een veganistisch dieet.

Je kunt deze maaltijdsalade met rode bieten eten als voedzame lunch na jouw training of als simpele maaltijd na een drukke dag. Je zet hem binnen no-time op tafel! Denk er ook eens aan de salade te 'mealpreppen'. Superhandig als je een drukke week hebt en toch gezond wilt eten. Probeer maar eens!

Ingrediënten rode bietensalade voor 2 personen

  • 500 gram rode bieten, gekookt en in blokjes gesneden
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 200 gram komkommer, in blokjes gesneden
  • Een flinke handvol rucola
  • 1 blik linzen (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 4 el balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el geroosterde zadenmix (bijvoorbeeld pompoenpitten, zonnebloempitten, en sesamzaadjes)
  • 200 gram gerookte tofu

Bereidingswijze 

  1. Meng de gesneden rode bieten, gerookte tofu, bosuitjes, komkommer, rucola en linzen in een grote kom.
  2. Besprenkel de salade met balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Hussel goed door elkaar.
  3. Garneer de salade met de geroosterde zadenmix.
  4. Eet de rode bietensalade als maaltijdsalade bij de lunch of als diner op een zomerse avond.

Extra tips voor variatie:

  • Gebruik verse of gekookte rode bieten.
  • Voeg extra groenten toe, zoals wortel of paprika.
  • Varieer met de dressing: citroen-tahinidressing, sojayoghurtdressing of vinaigrette.
  • Serveer met brood, crackers of quinoa.