Vegan Blissballs: De perfecte snack voor sporters
Ingrediënten
- 1 kop dadels (ongeveer 200 gram)
- 3/4 kop cashewnoten (ongeveer 100 gram)
- 1/3 kop kokosrasp (ongeveer 50 gram)
- 2 eetlepels zonnebloempitten (ongeveer 10 gram)
- extra kokosrasp om te rollen
Bereidingswijze
1. Doe de dadels, cashewnoten, kokosrasp en zonnebloempitten in een keukenmachine en mix tot er een kleverige massa ontstaat.
2. Maak met je handen kleine balletjes van het mengsel.
3. Rol de bliss balls door de extra kokosrasp zodat ze helemaal bedekt zijn.
4. Plaats de bliss balls in de koelkast en laat ze minstens een half uur opstijven.
Tip: bewaar de bliss balls in een afgesloten bakje in de koelkast voor maximaal 1 week. Zo heb je altijd een gezonde snack bij de hand!
Voedingswaarden vegan bliss balls
De voedingswaarden van de blissballs zijn afhankelijk van de precieze hoeveelheden van de ingrediënten en de grootte van de blissballs. Maar hieronder is een schatting van de voedingswaarden op basis van het recept dat je hebt gegeven:
Calorieën: 63 kcal
Koolhydraten: 7,6 gram
- waarvan vezels: 0,8 gram
- waarvan suikers: 6,4 gram
Eiwitten: 1,4 gram
Vetten: 3,2 gram
- waarvan verzadigd: 1,2 gram
Natrium: 0,5 mg
Houd er rekening mee dat deze voedingswaarden slechts een schatting zijn en kunnen variëren afhankelijk van de exacte hoeveelheden van de ingrediënten en de grootte van de blissballs.