Deze vegan overnight oats wil jij iedere dag als ontbijt

Overnight oats is echt my all time favorite breakfast. Makkelijk, snel klaar, gezond, vegan én je kunt het van tevoren maken. Plus, je kunt het zelfs gemakkelijk meenemen als je snel de deur uit moet! Overnight oats is een combi van havermout (what’s in the name), een vloeistof zoals plantaardige yoghurt of melk en dit kun je aanvullen met chiazaden, lijnzaad, fruit, wat je dan ook wilt. 

Pick, mix en ready is je go-to overnight oats

Ik zou zeggen, pick & mix en je hebt binnen no time een heerlijk ontbijtje op tafel staan. Of eigenlijk in de koelkast, want vergeet niet dit ontbijtje de avond van tevoren alvast te maken en in de koelkast te zetten. Het heet natuurlijk niet voor niets overnight oats. Je kunt dit ontbijt ook heel goed voor een aantal dagen vooruit maken (2 a 3) omdat je dit gewoon in de koelkast kunt bewaren. Handig voor de mealpreppers onder ons!

Denk eraan dat je het ontbijtje in een tupperware bakje of pot met deksel doet, zodat je het ontbijt af kunt dekken als je het in de koelkast zet.



Ingrediënten 1 portie lactosevrij, vegan overnight oats

  • 200 gram plantaardige yoghurt
  • 40 gram havermout
  • 100 ml water (als je ipv yoghurt melk gebruikt, let er dan op dat het mengsel niet té vloeibaar wordt)
  • 1 el chiazaden
  • 1 el lijnzaad
  • zoetstof (ik gebruik zelf de flavor shots van my protein)
  • handje frambozen

Recept

  1. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een bakje en meng deze door elkaar.
  2. Zet het bakje – met deksel – in de koelkast.

Easy he? De volgende ochtend kun je je heerlijke ontbijtje eten. Voeg eventueel nog wat vocht toe als je je overnight oats te dik vindt. Vergeet niet je ontbijtje af te toppen met de frambozen. Jammie!!

Tip: Probeer dit ontbijt ook eens met zelfgemaakte jam. Klik hier voor het recept!

Macro's

Calorieën: 360 kcal | Koolhydraten: 35,3 gram | Eiwitten: 15,7 gram | Vet: 16,4 gram