Deze vegan pancakes zijn de ideale maaltijd voor jouw training

Tadaaaa, eindelijk een recept voor vegan American pancakes. Ik maak ze zelf regelmatig en ze zijn heerlijk, trust me on this. Wie nog denkt dat je ei nodig hebt om geweldige fluffy pancakes te maken, moet dit recept echt eens proberen. Luchtig, een beetje zoetig door de banaan en een heerlijk en gezond ontbijt voor de zondagochtend!

De perfecte koolhydraatrijke snack voor jouw intensieve training

Heb jij een zware training gepland staan? Deze koolhydraatrijke maaltijd is dan precies wat jij nodig hebt. Eet een stapeltje van deze lekkere plantaardige pannenkoeken en jij kunt lekker knallen. Combineer met wat plakjes appel, banaan of blauwe bessen en wat ahornsiroop. 

Gebruik jouw overrijpe bananen voor deze pancakes

Soms heb je van die half dorre bananen in je fruitmandje liggen. Je weet niet goed wat je hier nog mee aan moet en wilt ze eigenlijk weggooien. Zonde! Gelukkig is hier de oplossing, maak er deze lekkere luchtige pannenkoeken mee. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap. Én je voorkomt voedselverspilling (niet geheel onbelangrijk gezien de hoeveelheid voedsel die er weg wordt gegooid!) én je trakteert jezelf op een fantastisch ontbijt (tussendoortje, avondmaal, midnightsnack, you name it…). Doen dus!

Ik stel voor dat je het probeert en mij laat weten wat je er van vond, deal?

Ingrediënten voor zo’n 10-12 American pancakes

  • 130 gram bloem/volkoren meel
  • 1 grote rijpe banaan
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 200 ml plantaardige melk

En zo maak je dit simpele vegan ontbijt

  1. Pureer de rijpe banaan met de plantaardige melk in een blender tot een glad mengsel.
  2. Doe de droge ingrediënten in een kom en voeg het mengsel hier aan toe. Roer goed door tot er een egaal beslag ontstaat.
  3. Schep met een juslepel 2 of 3 lepels in een koekenpan. Elke schep is goed voor één pancake.
  4. Bak de pancakes op middelhoog vuur. Tip: doe even kort een deksel op de pan zodat de pancake gelijkmatiger gaart
  5. Draai de pancakes om als er belletjes ontstaan aan de bovenkant van de pancakes en bak ze vervolgens nog even kort aan de andere zijde, tot ook die bruin is.
  6. Haal de pancake uit de pan.

Herhaal stap 1 tot en met 6 tot al het beslag op is.

Tip: Besmeer je pancakes met zelfgemaakte jam!

Macro's per stuk

Calorieën: 79  | Koolhydraten: 14 | Eiwitten: 3 | Vetten: 1