Pasta met vegan roomsaus
Recepten
Recepten
2 min

Simpele vegan pasta met roomsaus, zo maak je dat.

2 min

Jammie, ben jij ook zo gek op een pasta met een lekkere vegan roomsaus? Count me in! Toen ik nog melkproducten at, was ik gek op een lekkere roomsaus. Als kind nam ik regelmatig de pasta carbonara, heerlijk vond ik het! Ik ontkwam er dan ook niet aan om een plantaardige optie te maken. Het is dan misschien (nog) geen vegan carbonara, maar deze pasta met spinazie en roomsaus is een superlekker alternatief   

Hoe maak je een lekkere vegan roomsaus?

Veel roomsauzen worden gemaakt van cashewnoten, maar voor sommigen is dat nogal eens te veel moeite (waaronder ikzelf  ). Ik ben daarom op zoek gegaan naar een simpeler alternatief, omdat gemak en snelheid wat mij betreft ook belangrijk is als het om een pasta gaat. Voor deze plantaardige roomsaus heb ik daarom gekozen voor room op haverbasis. En ik kan je eerlijk zeggen: I love it! Echt een superlekker plantaardig alternatief, ik raad het je daarom ook echt aan deze vegan pasta eens te maken. Zo maak je 'm :

Ingrediënten voor 2 porties

  • 300 gram Spinazie
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 pakje Oatly kookroom (haver cuisine)
  • 200 gram vegan kipstukjes van Vivera of de Vegetarische slager (die zijn ook nog eens glutenvrij!)
  • 50 gr Zongedroogde tomaatjes, fijn gesneden
  • 1 a 2 tl kerriekruiden
  • Peper & Zout
  • Chilipoeder naar smaak
  • 150 gram volkoren pasta (1 portie is dan 150 gram gekookte pasta)
  • Pijnboompitjes om te garneren (20 gram)

Zo maak je deze heerlijke vega maaltijd

  1. Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voeg een scheutje olie toe aan de pan om plakken van de pasta tegen te gaan. 
  3. Snipper de ui en pers de knoflooktenen. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn.
  4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie.
  5. Zet een wok of grote koekenpan op het vuur en doe wat olie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook.
  6. Zet ondertussen ook een koekenpan op het vuur voor de kipstukjes. Doe wat olie in de pan en voeg de kipstukjes hier aan toe. Kruid de kipstukjes met de kerriepoeder.
  7. Voeg nu de fijngesneden zongedroogde tomaten en de spinazie toe aan het ui en knoflookmengsel. Je kunt de spinazie scheuren of knippen. Wok dit zo’n twee minuten mee. 
  8. Voeg dan de plantaardige room toe en roer het mengsel goed door elkaar. Laat het daarna zo’n twee minuten op laag vuur staan en breng op smaak met wat zout en peper. Als je van pittig eten houdt, voeg dan wat chilipoeder toe.
  9. Giet de pasta af en roer deze goed door de saus. 
  10. Voeg tenslotte ook de kipstukjes toe aan het mengsel. Laat nog even goed doorwarmen en haal de pan dan van het vuur.
  11. Schep de pasta met spinazie en roomsaus tenslotte op twee borden en garneer met de geroosterde pijnboompitjes! Jammie!! Lekker genieten dus.

Tip: Lekker met wat rucola. En bestrooi je pasta eens met edelgistvlokken!

Macro's

Bij 150 gram gekookte pasta per portie:

Calorieën: 552 | Koolhydraten: 51 | Eiwitten: 34 | Vetten: 21

Reacties
Categorieën